Наукова бібліотека Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка традиційно проводить велику роботу в напрямі популяризації книги як унікального цивілізаційного феномену, активно впроваджуючи доктрину пошанного ставлення до книги в навчально-виховний процес.

Так, 11 листопада 2014 року в рамках вивчення дисципліни «Основи видавничої справи та редагування» студенти ІІ курсу (спеціальність «Журналістика») факультету філології та журналістики здійснили віртуальну екскурсію фондами рідкісної книги Наукової бібліотеки вишу, яку для майбутніх фахівців у галузі соціальних комунікацій провела завідувачка відділу рідкісної книги Ірина Швидун. Протягом останніх п'ятьох літ Ірина Володимирівна на запрошення доцента кафедри журналістики Гліба Кудряшова влаштовує цікаву презентацію особливо цінних для вітчизняної науки, освіти та культури документів основного бібліотечного фонду. Провідний фахівець у галузі збереження та експонування рідкісних видань не лише розповіла студентам про наявні у фондах бібліотеки рідкісні видання та про їхню книжкову долю (почасти вельми трагічну й непередбачувану), а й показала деякі без перебільшення безцінні книги з окремих меморіальних колекцій, з оригінальними автографами та старовинними екслібрисами.

По завершенні нестандартного практичного заняття, присвяченого співпраці видавців та бібліотечних установ, Ірина Швидун відповіла на численні питання студентів-журналістів та запросила їх активно користуватися фондами бібліотеки для творчості й написання наукових робіт. У свою чергу студенти подякували пані Ірині за цікаву розповідь та в її особі привітали колектив бібліотеки вишу зі 100-літтям від дня заснування книгозбірні, яка є ровесницею Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, який цьогоріч на державному рівні відзначив знаковий ювілей.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.