Хтось із великих сказав, що коли у календарі немає нічого, а душа прагне свята, то потрібно придумати і відзначити його. Саме таке свято для душі відбулося 17 лютого 2022 року в Полтавській ОУНБ імені І. П. Котляревського. До Бібліотеки завітала онука славнозвісного гончарського подружжя Явдохи та Гаврила Пошивайлів – Наталія Пошивайло-Таулер (Австралія), віцепрезидентка Світового Конгресу Українців у Південній півкулі, Голова Осередку Мальви Союзу Українок в Мельбурні (Австралія) з презентацією своєї першої збірки новел «Життя по той бік землі».

Співробітниця бібліотеки імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха ПНПУ імені В. Г. Короленка Світлана Тіткова відвідала мистецький захід. Це була справжня родинна зустріч, на яку зійшлися та з’їхалися родичі, друзі пані Наталії, а також читачі та щирі поціновувачі друкованої книги. Було затишно і надзвичайно пізнавально!

18 лютого у Полтавському художньому музеї, Галереї мистецтв імені Миколи Ярошенка відбулося продовження зустрічі з Наталією Пошивайло-Таулер, яку відвідали представники Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка: Олексій Анатолійович Гура, перший проректор, кандидат історичних наук, доцент і Марія Гура, заступниця директорки бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха. Пані Наталія подарувала Бібліотеці університету книгу Марії Креховець «Через вогонь над водою».

Віцепрезидентка розповіла, що працює з представниками 27 українських громад з Австралії, Нової Зеландії, Малайзії, Китаю, Індії, Монголії, Сінгапуру, Індонезії, Гонконгу, Об’єднаних Арабських Еміратів, Лівану, Мозамбіку, Південно-Африканської Республіки, Туреччини та інших країн, з яких лише Австралія є членом СКУ. Решта – це представники організацій, які функціонують як асоційовані члени, та ті, що підтримують зв’язок зі СКУ. Наталія Пошивайло-Таулер презентувала розроблену стратегію співпраці в межах регіону, розповіла про особливості внутрішньої комунікації, про пріоритетні напрями діяльності, про політичну діяльність, культурну дипломатію, а також ідеї менторства для нових громад та розвитку українського шкільництва за кордоном. Її внесок у піднесення українського руху в світі важко переоцінити – ця елегантна й тендітна жінка координує діяльність українських громад по всій земній кулі.

Зустріч пройшла у конструктивній, теплій і дружній атмосфері. Було цікаво, пізнавально і по-сучасному!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.