10 листопада ЮНЕСКО відкрила Всесвітню бібліотеку науки - новий безкоштовний науково-освітній онлайн-ресурс, призначений для глобального співтовариства користувачів.

Бібліотека, розташована за адресою http://www.nature.com/wls і розроблена завдяки спільним зусиллям ЮНЕСКО, видавництва Nature Education та компанії «Рош», покликана надати доступ до останньої наукової інформації студентам у всьому світі, зокрема в неблагополучних регіонах, і дати їм можливість обмінюватися досвідом і отримувати знання за допомогою обговорень з однолітками в загальному середовищі навчання.

Всесвітня бібліотека науки містить численні наукові ресурси, у тому числі понад 300 статей високої якості, 25 електронних книг і більше 70 відеозаписів, створених видавцями самого цитованого в світі наукового журналу Nature. Крім того, це сучасна цифрова платформа, яка грає роль общинного центру навчання. Користувачі можуть відвідувати заняття, створювати групи і встановлювати зв'язок з іншими учнями.

Мета Бібліотеки полягає головним чином у наданні студентам у всьому світі доступу до навчання в галузі наук допомогою:

• Сприяння забезпеченню рівних можливостей у навчанні. Бібліотека відкрита для всіх безкоштовно. Завдяки їй учні зможуть отримати доступ до високоякісних освітніх матеріалами незалежно від їх географічного положення та фінансових умов. ЮНЕСКО має намір приділяти особливу увагу навчанню викладачів та учнів в найменш розвинених країнах тому, як користуватися Бібліотекою, що дозволить прискорити процес вивчення наук в неблагополучних регіонах.

• Підвищення якості викладання і навчання. Викладачі зможуть знайти в Бібліотеці конкретні поради про те, як пояснити складні наукові поняття, а студенти отримають доступ до численних ресурсів, які дадуть їм стимул до навчання і доповнять їх знання. На веб-сайті Бібліотеки міститься пошукова база даних з рецензованих змістом.

• Зміцнення освіти в галузі наук. Наукове розуміння є основою сталого розвитку та готує учнів до професійної діяльності.

• Сприяння використанню відкритих освітніх ресурсів. Ресурси Бібліотеки знаходяться у відкритому доступі. Їх можна адаптувати і використовувати в освітніх або некомерційних цілях. В основі створення Бібліотеки лежить ідея про те, що освітні ресурси і наукові знання повинні бути безкоштовними і доступними для всіх.

• Об'єднання спільнот учнів і вчителів. Всесвітня бібліотека науки - це більше, ніж просто бібліотека. Це динамічний ресурс, що дозволяє користувачам взаємодіяти один з одним, адаптувати процес навчання до своїх потреб, задавати питання і отримувати на них відповіді, а також взаємодіяти з іншими користувачами під час вивчення наукових понять. Бібліотека сприяє обміну знаннями та спільного навчання.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.