День вихователя і всіх дошкільних працівників відзначається 27 вересня. Це свято покликане звернути увагу суспільства на важливість дошкільного виховання дітей і, отже, професії вихователів у дитячому садку. На жаль, далеко не всі діти мають можливість відвідувати дитсадок. І це згодом істотно впливає на адаптацію людини в суспільстві, на успішність у школі і житті людини в цілому.

Урочисті заходи, які проводяться в Україні в День вихователя і всіх дошкільних працівників, в основному орієнтовані на пропаганду дошкільної освіти в сучасному суспільстві. В цьому напрямку сьогодні існує чимало проблем, які здебільшого пов'язані з нестачею місць у дитячих садах через їх масове перепрофілювання в 90-х роках.

Психологи стверджують, що особливості особистості людини закладаються саме в ранньому дитячому віці. Тому дуже важливо, щоб поряд з дитиною в цей відповідальний період перебували професійні педагоги. Сьогодні в День вихователя і всіх дошкільних працівників співробітники дитсадків традиційно отримують привітання влади.

Запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Я вчуся бути вихователем (професійні поради)".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.