17 вересня вся культурна громадськість України відзначає сонячний ювілей неперевершеного майстра художнього слова Михайла Коцюбинського - 150-річчя від дня його народження.

Доля вділила великому сонцелюбу неповних сорок дев’ять років, але за такий короткий час він встиг зробити не на одне життя. Десятки новел, до яких, як до життєдайного джерела, звертаються все нові покоління читачів, активна громадська робота, про яку і сьогодні із вдячністю згадують українці, інтеграція України в загальноєвропейський культурний простір, виховання цілої плеяди молодих літераторів, що стали справжньою окрасою української літератури.

Творчість Михайла Коцюбинського належить до тих особливих сторінок нашої культури, які ніколи не припадуть пилом забуття. Мине ще 100 і 200 літ, а до неї повертатимуться, як до глибокої криниці краси і людяності, життя і мрії, казки і дійсності, які вмів гармонійно поєднати високий талант художника і громадянина.

До 150-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського інформаційно-бібліографічний відділ підготував тематичний список "Син землі чернігівської".

А також запрошуємо до абонементу художньої літератури переглянути книжкову виставку "Михайло Коцюбинський: Сонцепоклонник і велика Людина".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.