Микола Гоголь — не тільки геніальний письменник, а й надзвичайно цікава людина. Його життя багато в чому залишається загадкою й донині. Народився Гоголь 1 квітня 1809 року в Великих Сорочинцях Полтавської губернії (Україна). Його батько був поміщиком, що виховував семеро дітей.

Гоголь закінчив гімназію міста Ніжина, де вивчав живопис, брав участь у театральних постановках, пробував писати власні твори. У 1828 році він перебрався до Петербурга. У 1829 році там було опубліковано перший твір Миколи Гоголя «Ганц Кюхельгартен», проте автор підписав його псевдонімом В.Алова. Його дебют виявився невдалим, критики насміхалися над твором, тому Гоголь виїхав до Німеччини. По поверненню він потрапив на службу до Міністерства внутрішніх справ. Тут він отримав досвід роботи чиновником, який потім використовує при написанні своїх творів.

У 1832 році були опубліковані «Вечори на хуторі біля Диканьки», після яких Гоголь став відомим письменником. Його статус закріпили «Ревізор» і «Мертві душі». Передчуваючи близьку смерть, Микола Гоголь Микола Гоголь спалив 2 том «Мертвих душ», який ніхто так і не побачив. 19 лютого він висповідався і 4 березня 1852 помер. Навколо смерті Миколи Гоголя ходило багато чуток. Існує версія, що Гоголь був похований заживо, оскільки перебував у стані літургійного сну.

Запрошуємо до итальної зали №2 переглянути книжкову виставку "Знакова постать двох культур".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.