Інформатика один з найсучасніших предметів в шкільній програмі і зазвичай є найцікавішим для учнів. Проте цікавість дитини до предмету повинна залежати не лише від інформації, що викладається на уроці, а й від методики викладання інформатики, яку використовує вчитель у своїй щоденній роботі.

Елементи гри або навіть змагання можуть значно підвищити зацікавленість учнів в навчальному процесі і повинні бути включені в методику викладання інформатики у школі. Це може бути, наприклад, невеличкий конкурс серед учнів класу на найшвидше виконання завдання. Заохоченням для дітей не завжди є лише оцінка, а й визнання збоку однокласників та вчителя, отже звання «найкращий» може мотивувати не гірше, ніж 12 в шкільному щоденнику.

Методика викладання інформатики повинна також включати цікаві наочні матеріали, адже дітям зазвичай важко уявити та осягнути роботу такого складного пристрою як комп’ютер. Різноманітні навчальні фільми та мультфільми допоможуть учням засвоїти матеріал краще, а також глибше ознайомитися з роботою комп’ютера та операційної системи.

Не слід забувати, що інформатика молода наука, що розвивається дуже швидкими темпами. Вона твориться руками сучасників сьогодні. Обговорення певних цікавих тенденцій, новинок може заохотити учнів до навчання більше, ніж матеріал з підручника.

Запрошуємо до читальної зали №3 переглянути цікаву виставку "Урок інформатики це мистецтво?".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.