Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Ця подія змусила людей робити кроки щодо поси-лення усвідомлення необхідності поширення профілактичної інформації про СНІД у суспільстві, поліпшення якості допомоги, що надається особам, інфіко-ваним ВІЛ, і про боротьбу з запереченням існуючої проблеми та дискримінаці-єю ВІЛ-інфікованих.

Сьогодення вимагає від суспільства особливої уваги до проблем ВІЛ/СНІДу і, лише разом, спільними зусиллями ми здатні вплинути на загрозу епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.

Бібліотекою підготовлено книжкові виставки:

  • науковий абонемент "СНІД! Не залишаймося байдужими!";
  • читальна зала №4 виставка-квілт "Про ВІЛ/СНІД: вкотре і відверто". Мозаїка квілту краще всяких слів доводить, що СНІД може торкнутися кожного, незалежно від національності, віку або способу життя. Читаючи відомі імена Фредді Мерк’юрі, Рудольф Нурієв, Айзек Азімов, Мішель Фуко, Офра Хаза, мало хто здатний залишитися байдужим.

Виставки закликають кожного відповідально ставитися до власного здоров’я та наголошують на неохідності соціальної терпимості до хворих на СНІД.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.