Костянтин Едуардович Ціолковський (5 ( 17) вересня 1857, Іжевська, Рязанська губернія, Російська імперія - 19 вересня 1935, Калуга, СРСР) - російський і радянський вчений - самоучка, дослідник, шкільний учитель. Основоположник сучасної космонавтики. Обгрунтував виведення рівняння реактивного руху, дійшов висновку про необхідність використання "ракетних поїздів" - прототипів багатоступінчастих ракет. Автор робіт з аеродинаміки, повітроплавання та інших наук.

Представник російського космізму, член Російського товариства любителів міроведенія. Автор науково-фантастичних творів, прихильник і пропагандист ідей освоєння космічного простору. Ціолковський пропонував заселити космічний простір з використанням орбітальних станцій, висунув ідеї космічного ліфта, поїздів на повітряній подушці. Вважав, що розвиток життя на одній з планет Всесвіту досягне такого могутності і досконалості, що це дозволить долати сили тяжіння і поширювати життя по Всесвіту.

Запрошуємо до читальної зали №3 переглянути книжкову виставку "Неможливе сьогодні стане можливим завтра (К. Ціолковський)".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.