Днями у бібліотеці імені М. А. Жовтобрюха для дітей ВПО, які проживають в гуртожитках ПНПУ імені В. Г. Короленка, проведено квест «Гайда за мовними скарбами», присвячений Дню української писемності та мови, що в минулі роки відзначався 9 листопада.

Завідувачка сектору культурно-просвітницької роботи відділу науково-методичної та культурно-просвітницької роботи бібліотеки Любов Андрух і студентки 4-го курсу спеціальності 034 (Культурологія) факультету технологій та дизайну Мирослава Романенко й Олександра Пятак, які проходять практику в університетській бібліотеці, провели дітей тематичними локаціями, де на них чекали завдання на виявлення знань про українську мову та історію нашого народу.

Юні учасники квесту спробували визначити назви народних і сучасних українських пісень, продемонстрували знання символів та звичаїв України, складали прислів’я, розв’язували головоломки з літерами.

Щоб не занудьгувати й зігрітися, діти виконали руханку. А для того, аби переконати їх в багатстві та красі рідної мови і прищепити любов до української культури, ведуча запропонувала переглянути український анімаційний мультфільм студії «Київнаукфільм» «Три Паньки».

По завершенню квесту учасники команд створили калинові кущі, прикрашаючи гілки гронами калини, які їм вдалося здобути за правильне виконання завдань на локаціях: чий кущ був «врожайнішим» – того й перемога.

Любов Андрух подякувала всім учасникам змагання за активність і старанність та побажала їм прагнути до нових знань, розширювати горизонти мислення й досліджувати світ, отримуючи задоволення від цього процесу.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.