21 березня у читальному залі бібліотеки імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся вечір поезії, який ініціювала Студентська рада, а саме голова культурно-масового сектору університету Віталій Дзямка та голова культурно-масового сектору факультету філології та журналістики Анастасії Клемент.

У 1999 році на 30-й сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії відзначався в Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО. В Україні це свято відзначається на державному рівні з 2004 року.

З вітальним словом виступила Голова ради з організації виховної діяльності Людмила Миколаївна Гомля, яка побажала поетам і любителям поезії натхнення, творчого успіху та незабутніх вражень від чарівного поетичного слова.

Долучилися до музично-поетичного свята представники шести факультетів. На заході лунала поезія Лесі Українки, Ліни Костенко, власні вірші студентів. Вечір прикрашали ліричні пісні минулих років та сучасні хіти. Усі учасники заходу майстерно й натхнено прочитали та представили ліричні поезії, де ще раз засвідчили свої таланти, креатив, гармонійний розвиток, творче мислення.

За організацію виховного заходу «Вечір поезії» були нагороджені грамотами ректора Марини Гриньової студенти:

- Віталій Дзямка (голова культурно-масового сектору);

- Анастасія Клемент (представниця студентського самоврядування факультету факультету філології та журналістики).

За активну участь у виховному заході «Вечір поезії» та вагомий внесок у розвиток української літератури та з нагоди Всесвітнього дня поезії нагороджені грамотами Анна Ковальчук (перша заступниця голови студентської ради ), Анастасія Ремига (факультет комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки), Софія Ремига (психолого-педагогічний факультет), Ольга Чурсілова (психолого-педагогічний факультет), Тетяна Кіріченко (психолого-педагогічний факультет), Мая Розиєва (факультет природничих наук та менеджменту), Дарія Глущенко (факультет технологій та дизайну), Яна Ніколаєнко (факультет технологій та дизайну), Анастасія Юсип (психолого-педагогічний факультет), Оксана Титаренко (психолого-педагогічний факультет).

З вітальним словом виступила директорка університетської бібліотеки Орєхова Валентина Володимирівна, яка зазначила, що «поезія – це найпрекрасніше в людині, що єднає всіх задля утвердження цього прекрасного в житті. Тож, любімо поезію, відчуваймо її гармонію, дихаймо нею, аби змінювати світ на краще!». Також працівники бібліотеки підготували книжково-ілюстративну виставку вернісаж «Поезія – це завжди неповторність», яка складається з трьох розділів «Класична література», «Шедеври світової поезії», «На крилах сучасної поезії».

Почуття, емоції виконавців поезій та пісень передалися слухачам, вечір пройшов невимушено та натхненно! На згадку про захід усі учасники зафотографувалися.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.