Щороку у лютому християни вшановують священномученика Валентина, якого називають покровителем кохання та шлюбу. Існує він вже більше 1500 років, але лише в XVIII столітті став святом закоханих.

Також щороку, починаючи з 2012 року, 14 лютого відзначається Міжнародний день дарування книг, який об’єднує всіх, хто дарує книжки дітям та прищеплює їм любов до читання.

День дарування книг – свято, яке стало міжнародним не тільки через свою глобальну суть, але й тому, що своїм корінням воно вийшло з народу, тобто ініціатива його появи належить одній звичайній людині – американці Еммі Бродмур – засновниці сайту дитячої книги в США.

Цікавий факт: найважча у світі книга “Суперкнига” має вагу 253 кг. Її довжина перевищує 3 метри.

До того ж, Еммі Бродмур – мати трьох дітей. Саме питання одного із синів, чому немає такого дня, коли люди дарують одна одній книги просто так, і стало поштовхом до появи на світ нового значущого свята. Звертаючись спочатку своїми каналами зв’язку до знайомих блогерів, користувачів соціальних мереж, колег і партнерів по сайту, Еммі ініціювала в 2012 році щорічне проведення 14 лютого Дня дарування книг.

До свята на абонементі художньої літератури представлено книжкову виставку "Велика сила любові".

Бібліотека імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха запрошує всіх, хто закоханий у книгу приєднатися до акції «Подаруй бібліотеці книгу», приурочену до Міжнародного дня дарування книг.

Якщо Ви маєте вдома книги, які вже прочитали і не користуєтесь ними – підпишіть їх гарними побажаннями, і подаруйте нашій університетській книгозбірні. Адже ці книги завжди знайдуть свого вдячного читача! А дарувальники понесуть додому в долонях частинку нашої любові!

Приєднуймось до акції! Добрі справи робити приємно!



 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.