Шостого січня до бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка завітала цікава та непересічна особистість – Сергій Олександрович Соколов: менеджер і підприємець, військовий і волонтер, просвітник і педагог. Він презентував науково-популярне видання «Історія в моментах. Україна/московія», яке присвячене загиблим в Іловайському котлі, де піднімаються питання проблематики сьогодення. Адже 2022 рік став роком ствердження нації, увиразнення ідентичностей, єднання, успіхів ЗСУ, розвою волонтерського руху.

На заході були присутні науково-педагогічні працівники, співробітники університету. З вітальним словом до учасників презентації звернулася докторка педагогічних наук, професорка, заслужена працівниця освіти України, членкиня-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Вікторівна Гриньова. Привітати академічну спільноту університету завітав й дитячий Творчий центр Наталії Май, де вихованці виконали світлі, радісні різдвяні пісні та колядки.

Сергій Соколов коротко розповів про свою волонтерську й просвітницьку діяльність, проєкти і творчі доробки, про ідею та історію написання видання, де зазначив, що це книга, матеріал якої спрямований на те, щоб після його прочитання та опрацювання джерел, поданих у кінці книги, кожен громадянин зміг сміливо й повноцінно відповісти собі та іншим людям на такі запитання:

Що для тебе Україна?

Хто ми — українці?

Звідки ми походимо?

Що ми знаємо про свою історію та ідентичність?

Хто такі малороси?

Що таке українська національна ідея?

Автор повідомив, що нещодавно книга «Історія в моментах. Україна/московія» побачила світ вже англійською та французькою мовами й зазначив: «Особливо я вірю в свій український народ, у те, що він…вийде зі шляху простого споживацтва і сьогодення, і стане справжньою нацією, яка відновить свій шлях і знайде почесне місце у світовій історії майбутнього».

У обговорені книги взяли участь Олексій Гура, перший проректор, Василь Фазан, проректор з наукової роботи, Тамара Жалій, начальник юридичної служби, Петро Кравченко, декан факультету історій та географії.

Сергій Соколов подарував учасникам заходу книгу, де залишив автограф на добру згадку про зустріч!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.