Міністерство освіти і науки України вживає необхідні заходи для надання українським ученим доступу до важливих електронних ресурсів наукової інформації. Так, Полтавський педагогічний університет імені В.Г. Короленка з 2017 року отримує доступ до найбільшої реферативної, бібліографічної наукометричної бази даних Web of Science. Платформа охоплює матеріали з природничих, технічних, біологічних, суспільних, гуманітарних наук і мистецтва. Працівники бібліотеки імені  М. А. Жовтобрюха надають послуги щодо користування базою даних, пошуку журналів за тематикою дослідження, зі створення профілю науковця тощо. Щороку зростає число публікацій науково-педагогічних працівників ПНПУ індексованих у Web of Science.

Компанія Clarivate декілька разів на рік  проводить серію вебінарів з питань використання платформи Web of Science, до яких завжди долучається академічна спільнота університету. Так,  8  грудня 2022 р. відбувся вебінар «Web of Science Researcher Profiles: інструкція до використання», присвячений створенню та впорядкуванню профіля науковця на платформі Web of Science, у якому взяли участь  фахівці інформаційно-обчислювального центру та Бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха, а саме:

  • Любов Хоменко, докторантка кафедри педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна, доцент кафедри виробничо-інформаційних технологій та безпеки життєдіяльності;
  • Катерина Демидченко, завідувачка сектору інновацій та підтримки наукових досліджень відділу науково-методичної та культурно-просвітницької роботи бібліотеки та Владислав Терещенко, провідний фахівець з інформаційних технологій.

Слухачі дізналися  як створити або скоригувати власний профіль та проаналізувати публікаційну активність певного науковця.

Розклад вебінарів від компанії Clarivate  можете знайти за покликанням https://clarivate.libguides.com/europe/ukraine

27 грудня

Web of Science та InCites оновлення 2022

Приєднуйтесь до сесії, щоб дізнатися більше про наші основні розробки у 2022 році, включаючи нові функції Web of Science, платформи Journal Citation Reports та InCites, розвиток API та багато іншого. Ви також зможете ознайомитися з  планами на 2023 рік.

Реєстрація   перейдіть за посиланням, натисніть на слово Register та заповніть анкету:

10:15-11:15 https://bit.ly/3Hg7fAa

НОВИНКА! ZOOM серія «Запитай про Web of Science»

Учасники семінарів інколи повідомляють, що хотіли б поставити питання під час вебінару голосом, а не в чаті, але не має такої можливості у WEBEX коли кілька сотень учасників. Наступна ZOOM сесія «Запитай про Web of Science» 29 грудня о 12:15, тривалість до 20 хвилин. Будь-який учасник може долучитися за постійним посиланням та поставити запитання голосом або в чаті. Щоразу будемо розглядати якісь практичні кейси та задачі.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.