Міжнародний день волонтерів відзначається 5 грудня з 1985 року.

Президент України Володимир Зеленський привітав волонтерів зі святом і подякував за допомогу військовим: "Цьогоріч увесь світ побачив неймовірну силу волонтерів, їхній величезний внесок у наближення нашої перемоги. Як можна за лічені години зібрати на безпілотники, швидкі, оптику, на тепловізори. Як дістати все, купити все, привезти все. А потім дістати, купити й привезти знову, бо це було не все.

Україна цінує зусилля кожного з вас. Дякуємо за ваші добрі серця і невтомну працю!".

Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, 1920 року, у Франції, під Страсбургом, був здійснений перший волонтерський проєкт за участю німецької та французької молоді, у рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найбільш запеклих боїв між німецькими та французькими військами. Потім цю естафету підхопила Індія – й рух поширився світом.

Міжнародний день волонтера відзначається багатьма неурядовими організаціями, громадянським суспільством і приватним сектором. Він також підтримується програмою волонтерів ООН.

До свята у читальній залі №4 представлено книжкову виставку "Волонтерський фронт, який наближає нашу Перемогу".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.