Сьогодні свій ювілей святкує Ірен Роздобудько — сучасна українська письменниця, сценаристка та ілюстраторка. Навчалася в Київському Національному Університеті на факультеті журналістики. За свою кар’єру змінила декілька професій. Працювала телеграфісткою, журналісткою і диктором радіогазети, пізніше коректором журналу та головним редактором. Створила ілюстрації до книг Леся Танюка, Лариси Масенко, Елеонори Соловей.

Книги Ірен Роздобудько користуються широкою популярністю, авторка неодноразово нагороджена премією «Коронація слова», спеціальною відзнакою за кіносценарії тощо. Стала фіналісткою «Шевченківської премії» та вважається «Золотою письменницею України» на рівні зі Світланою Талан, Люко Дашвар. Також пише Ірен Роздобудько для дітей. Казка «Дикі Образи Дикобраза», оповідання «Я зніматимусь в кіно» та підліткова повість «Арсен» — маленька крихта робіт авторки орієнтована в першу чергу на юну аудиторію.

Ірен Роздобудько працює з багатьма українськими видавництвами, такими як: «Нора-Друк», «Кальварія», «Піраміда», «Клуб сімейного дозвілля» тощо. Її російськомовні переклади з’явилися у видавництві «Фоліо» та «КСД». Окрім художньої літератури пише нон-фікшн. Збірка «Кіно на папері» та історії про Белза Паскаля, Ганса Андерсена, Катрусю Білокур тощо, в рамках проекту « Життя видатних дітей».

Книги Ірен Роздобудько люблять та читають у всій Україні. Авторка працює в різних стилях, однак тематика її творів залишається актуальною та близькою українському читачу. Один із найвідоміших творів авторки «Ґудзик» — психологічна драма, що розповідає історію життя Дениса, режисера, що вирушив добровольцем на війну. Хлопець через все життя проніс любов до своєї коханої, Єлизавети, яка, однак через різницю у віці відмовила йому. Роман було екранізовано.

Творчий доробок авторки налічує понад двох десятків романів.

До ювілею завідуюча сектором культурно-просвітницької роботи Наталія Гах підготувала віртуальну книжкову виставку "Писати книжку треба так, ніби граєш на роялі", а також запрошуємо на абонемент художньої літератури переглянути книжкову виставку присвячену авторці.

Бажаємо авторці многая літа, сил і наснаги для подальших творчих перемог!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.