Сьогодні до Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка завітали поважні гості. Команда Архіву національної пам‘яті і Полтавський офіс УІНП відкрили виставку «Комунізм = рашизм» в нашому університеті. А також у читальній залі Бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха директор Архіву Ігор Кулик провів майстер-клас із пошуку репресованих родичів - що особливо актуально під час цієї війни росії проти України.

Одним із організаторів та спікером заходу виступила доктор історичних наук, завідувачка кафедри історії України пані Людмила Бабенко.

Під час майстер-класу, який проходив і на платформі Zoom, пан Ігор розповів про важливу роботу Архіву національної пам‘яті. Зокрема із травня 2020 року команда Архіву безкоштовно допомагає дізнатися про долю репресованих у 1917-1991 роках. Послугами центру вже скористалися тисячі людей. Також Архів створив відеоінструкції, які навчають українців самостійно шукати інформацію про репресованих в Інтернеті та архівах. Саме ці відео мали можливість переглянути присутні заходу, а також отримати детальні пояснення як шукати інформацію.

До заходу співробітники бібліотеки підготували цікаву книжкову виставку.

Також пан Ігор наголосив, що саме правдива і достовірна інформація про злочини радянської влади допомагають нам бути сильнішими зараз і наближають нас до перемоги!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.