20 липня у приміщенні університетської бібліотеки відбулася презентація документального фільму «Бальний король», який створено Українським культурним фондом на замовлення Міністерства культури України. Головним героєм фільму є Заслужений працівник культури України, доцент кафедри хореографії Петро Горголь. Фільм "Бальний король" – філософська притча про життєвий шлях людини. У картині також досліджується природа танцю, адже він може допомогти знайти кохання, змінити країну проживання, повернути час назад, вилікуватися від душевних і тілесних ран, зрештою – стати кращою версією себе!

За сюжетом, в українському селі Нові Санжари живе хлопчик Макар, який мріє стати викладачем бальних танців. Але в сільській школі немає ніяких умов для розвитку, а до Полтави, найближчого міста, – 30 км. Бальна школа в Полтаві колись була однією з найсильніших, і створена вона була легендарним Петром Горголем. Він і досі продовжує свою справу, популяризуючи бальні танці по всій Полтавській області.

Багато вихованців Петра Горголя досягли світового успіху і мають власні школи по всьому світу. Один з них – Алекс Іванець. Він багаторазовий чемпіон Англії, має власну школу в Саутгемптоні, його запрошують судити найпрестижніші змагання з бальних танців Blackpool Dance Festival. Фільм створено 2019 року за підтримки Українського культурного фонду та увійшов у двадцятку кращих картин 2022 року. Режисер та сценарист фільму – Світлана Ліщинська (Svetlana Lischynska).

Із вітальним словом до учасників презентації звернулися: докторка педагогічних наук, професорка, заслужена працівниця освіти України, членкиня-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки України, ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Гриньова; доцентка, докторка педагогічних наук, завідувачка кафедри хореографії Тетяна Благова.

З теплими й щирими словами вдячності звернулися до свого наставника випускники кафедри хореографії різних років. На зустрічі було багато присутніх друзів та колег, які прийшли підтримати та привітати головного героя фільму. Співробітники бібліотеки підготували книжково-ілюстративну виставку «Танець – поема, в ній кожен рух – слово!».

Презентація документального фільму «Бальний король» відбулася у теплій, душевній атмосфері переповненої читальної зали бібліотеки.

Колектив бібліотеки, професорсько-викладацький склад та студентство університету висловлюють Петру Горголю щиру вдячність і бажаємо миру, добра, міцного здоров’я та радості, невичерпного натхнення й наснаги для нових творчих здобутків.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.