У Полтавському національному педагогічному університеті відбулася презентація навчально-методичного посібника Лариси ШАПОВАЛ «Етнографія України». На презентацію завітали науково-педагогічні працівники, співробітники університету та працівники бібліотеки. З вітальним словом виступила ректорка університету Марина ГРИНЬОВА. Вона подякувала автору та кафедрі історії України за плідну наукову працю на благо університету.

Авторка розповіла про структуру та зміст посібника. Запропоноване видання спрямоване на вироблення в студентської молоді поваги до традиційно-побутової культури власного народу, його історичного минулого і культурних надбань усіх етнічних спільностей, які проживають на території України.

Також до слова були запрошені Олексій ГУРА (перший проректор), Василь ФАЗАН (проректор з наукової роботи), Людмила БАБЕНКО (завідувачка кафедри історії України), Валентина ТИТАРЕНКО (декан факультету технології та дизайну). Усі виступаючі висловили захоплення наполегливою та невтомною працею Лариси Іванівни на ниві етнографічної науки.

Університетська бібліотека отримала в подарунок 10 посібників. Подаровані видання поповнять етнографічну нішу в фонді бібліотеки. Електронний ресурс буде розміщено у репозитарії, а із друкованими примірниками можна буде ознайомитися у читальних залах та абонементі.

На закінчення зустрічі усі присутні подякували Ларисі Іванівні та побажали їй здоров’я та творчої наснаги.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.