Сьогодні двадцять шостий день весни і тридцять перший день рашистського вторгнення на територію України. В українському календарі це День Національної гвардії України.

До 2000 року відзначалося щорічно 4 листопада у день прийняття Верховною Радою України 1991 року Закону України "Про Національну гвардію України". Після перейменування Внутрішніх військ МВС України у Національну гвардію 2015 року відзначається 26 березня.

Сучасна Національна гвардія України – підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохоронні функції, була створена 12-го березня 2014-го року Законом України "Про Національну гвардію України".

До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет.

До свята співробітники бібліотеки підготували книжкову виставку "Національна гвардія України – гордість країни".

Привітаймо нацгвардійців, які зараз разом з іншими захисниками України щодня йдуть у бій і, на жаль, не завжди звідти повертаються. Молімося за те, щоб вони залишалися живими і знищували ворога.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.