21 жовтня вся світова спільнота відзначає Міжнародний день академічної доброчесності. Українські науковці та освітяни все частіше звертається до питань академічної доброчесності та впровадження міжнародних академічних стандартів.

Академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень.

Вона стосується не лише загальної корпоративної культури університету, внутрішньої культури студента, а також включає в себе духовні засади, етичні і моральні принципи.

Наша бібліотека, як справжній інформаційний осередок університету розповсюджує та популяризує серед усіх користувачів правила та чесноти академічної доброчесності та спонукає дотримуватися їх. Фахівці бібліотеки регулярно проводять заняття з академічної доброчесності з учасниками освітнього процесу.

Для першокурсників пояснюємо засади академічної доброчесності, розповідаємо про різновиди плагіату. Старшокурсники знайомляться з основами академічного письма, дотриманням норм законодавства про авторське право, видами бібліографічних посилань, правилами та особливостями їхнього складання і розміщування у документах. Інформаційні заходи завжди проходять цікаво і корисно.

До свята у читальній залі періодичних видань представлено книжкову виставку "Академічна доброчесність - виклик сучасній освіті", а також пропонуємо ознайомитися з тематичним списком "Академічна доброчесність – шлях до успіху", який підготувала завідуюча культурно-просвітницьким сектором бібліотеки Наталія Гах.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.