Іван Федорович Драч (17 жовтня 1936, Теліжинці, Тетіївський район, Київська область, Українська СРР — 19 червня 2018, Київ, Україна) — український поет, перекладач, кіносценарист, драматург, державний і громадський діяч[1][2]. Борець за незалежність України у ХХ сторіччі. Член КПРС (1959—1990). Перший голова Народного Руху України (1989). Народний депутат України 3-го скликання. Герой України (2006).

До 85-річчя від дня народження Івана Федоровича Драча на абонементі художньої літератури представлено книжкову виставку "Згорає серпень золотим крилом", а також пропонуємо ознайомитися з тематичним списком "Мудра іронія українського класика Івана Драча", який підготувала завідуюча культурно-просвітницьким сектором бібліотеки Наталія Гах.

Творчий шлях розпочав у період «хрущовської відлиги». Дебютував 1961, коли київська «Літературна газета» опублікувала його поему-трагедію «Ніж у сонці».

За радянських часів створив цілі цикли віршів, присвячених Леніну й комуністичній партії, до якої належав.

Твори були відомі в СРСР та за кордоном. Поезії було перекладено на російську (кілька окремих видань), білоруську, азербайджанську, латиську, молдовську, польську, чеську, німецьку та інші мови.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.