27 вересня всі любителі подорожей відзначають День туризму. Це свято заснували члени Всесвітньої туристичної організації у 1979 році.

Свято туризму відзначають не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та рюкзаками. Турист — це людина, яка прагне до знань. Сьогодні святкувати, гуляти й веселитися можуть усі, хто любить подорожі, дізнаватися нове, розширювати світогляд: любителі походів, наметів, автостопів, постійних вражень, непосидючі шукачі пригод.

Через пандемію коронавірусу популярним стає внутрішній туризм. Суспільне підготувало для вас перелік локацій, які можна відвідати на Полтавщині.

1. Опішня

Раніше Опішня була старовинним козацьким містечком. Нині це головний осередок сучасного українського гончарства. Тут є комплекс музеїв, серед яких і Національний заповідник українського гончарства. Тут пропонують виставки кераміки, екскурсії та різноманітні проєкти.

2. Миргород

Миргород – місто-курорт. Понад 100 років тому виявили, що місцева вода має лікувальні властивості. Спочатку у Миргороді звели водолікарню, потім поруч грязелікарню, а невдовзі – цілу курортну зону з санаторіями, пансіонатами та лікувальними комплексами.

Поруч з Миргородом є ще дві туристичні локації.

Це Дібрівський кінний завод – один з найдавніших та найбільших центрів розведення рисистих коней в Україні. На території є музей історія заводу від заснування 1888 року і до сьогодення. Відвідувачам також пропонують покататися на конях.

Іще одна локація – маєток Муравйових-Апостолів. Це зразок української садиби кінця 18 століття. Тут проживали нащадки гетьмана Данила Апостола, очільники руху декабристів. Будівля нині напівзруйнована.

3. Гора Пивиха

Гора Пивиха розташована на лівому березі Дніпра неподалік від південної околиці Градизька, що у Кременчуцькому районі. Це місце часто відвідують любителі активного туризму. Звідси відкриваються краєвиди на Кременчуцьке водосховище.

4. Більськ

Більське городище – це поселення скіфського часу (кінець 8 – початок 3 століття до нашої ери). Воно розташоване в районі села Більськ Котелевського району. Це місце – на височині в межиріччі Ворскли та Сухої Груні.

Колишнє городище складалося із трьох укріплених поселень, об'єднаних однією фортечною стіною. Загальна його площа – 4400 гектарів. Довжина валів – майже 34 кілометри.

Тут створили історико-культурний заповідник, який впровадив власні екскурсійні маршрути. Раз на рік тут влаштовують фестиваль – «Гелон-фест»

5. Решетилівка

Решетилівка – один із сучасних центрів народних промислів України. Місцеві майстри ткацтва, килимарства та вишивки відомі на всю Україну з кінця 19 століття. Саме тут з’явилася вишивка білим по білому. У Решетилівці є музей, де представлені роботи місцевих майстрів.

До свята у читальній залі №2 та науковому абонементі представлено книжкові виставки "Полтавщина - гостинна і приваблива".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.