Традиційно вже в перші тижні навчання всі першокурсники нашого університету запрошуються до бібліотеки імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха. 9 вересня 2021 року студенти психолого-педагогічного факультету групи М(по)-14 разом з кураторами, вперше відвідали університетську книгозбірню.

Директор бібліотеки Валентина Орєхова ознайомила з сайтом, де подано інформацію про нові надходження літератури, перелік періодичних видань, які отримує книгозбірня; висвітлюються новини, події, соціокультурні заходи, що відбуваються в бібліотеці.

Сайт пропонує покликання на безкоштовні наукові бази даних, електронні бібліотеки, колекції журналів, інформаційні портали, пошукові сервіси. Докладніше зупинилася на роботі електронного каталогу, який забезпечує швидкий доступ до якісних інформаційних ресурсів, продемонстрували етапи пошуку літератури в електронному каталозі.

Також ознайомила з Інституційним репозитарієм, який активно використовується в освітній і науковій діяльності університету тобто, відкритий електронний архів інтелектуальної творчості науково-педагогічних працівників Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка – “IRPNPU” (Institutional Repositary of Poltava V.G. Korolenko National Pedagogical University). Він містить статті з наукових видань вишу, матеріали конференцій, монографії, навчальні та інші видання.

Першокурсники відвідали всі основні відділи Бібліотеки. Зустріч відбулася в теплій, дружній атмосфері.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.