Лоповок Лев Михайлович - чародій математики, допитливий вчений, мислитель, поет, фронтовик, Лев Михайлович понад 30 років очолював кафедру геометрії та методики викладання математики Луганського державного педагогічного інституту.

Все його життя було присвячене відданому служінню педагогічній науці, прагненню зробити математику доступною і захоплюючою, підготувати творчих, талановитих вчителів математики.

Лев Михайлович Лоповок народився у 1916 р. в Полтаві в робітничій родині.

В 1936р., коли йому було всього 20 років, розпочалася його педагогічна діяльність в сільських школах Полтавської області. Він викладає математику, астрономію, креслення, німецьку мову. В 1939 році закінчив Полтавський учительський інститут.

Лев Михайлович Лоповок - видатний педагог-математик, один із творців проблемного навчання та розвиваючої системи вправ з математики, автор шкільних підручників, збірників задач, методичних вказівок для вчителів та учнів, книжок для позакласного читання. 30 років працював вчителем математики, німецької мови та креслення. У 1961 за сукупність робіт отримав науковий ступінь кандидата педагогічних наук. З 1962 року працює на кафедрі геометрії і методики математики в Луганському педагогічному інституті. А з 1963 року - завідувач кафедри геометрії та методики математики. Готував і проводив численні математичні конкурси і олімпіади, виступав на наукових конференціях, на запрошення читав лекції в СРСР і за кордоном. Звання професора отримав у 1991 році і знову за сукупність робіт.

У читальній залі №3 представлено книжкову виставку "Допитливий вчений і чародій математики".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.