Працівники університетської бібліотеки імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха відвідали мистецький захід, який відбувся у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара. Зустріч присвячена презентації восьмої поетичної збірки Юлії Манойленко «Слідами смальти», що вийшла друком у видавництві «Дивосвіт».

Поетична творчість Юлії Манойленко є унікальним явищем в українській літературі. Вона творить такої глибини і сили поетичний всесвіт, що в нього уміщаються століття й віки народної історичної пам’яті, яка виринає в гротескно-сентиментальних, виболених серцем оригінальних образах. Поезія Юлії Манойленко, особливо у збірці «Слідами смальти», щільно пронизана релігійними мотивами христоцентричного спрямування. Вплітаючи їх у вінок своєї поезії, вона творить своєрідний симбіоз громадянської і релігійної співзвучності українського народного духу.

На гостини до бібліотеки завітали гості з різних куточків Полтавщини: художники, поети, журналісти та поціновувачі творчості Юлії Манойленко.

У колі друзів, сім’ї і причетних до видання збірки авторка, щиро і відверто, поділилася з присутніми про свою творчість та планами стосовно нової збірки. В теплій, душевній атмосфері відбулося читання віршів зі збірки, спілкування з поетесою, автограф-сесія.

Було цікаво, пізнавально, по-сучасному. Тож запрошуємо поринути в світ прекрасного з поетичними збірками Юлії Манойленко!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.