Сьогодні в читальній залі університетської бібліотеки імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха відбулася презентація монографії «Логіка культури. Пролегомени до вступу в культурознавство» полтавського художника, графіка, скульптора та дизайнера, старшого викладача кафедри образотворчого мистецтва Бабенка Віктора Савелійовича.

Науковий доробок представив автор, який зазначив, що у дослідженні розглянуто культуру як специфічний природний феномен, необмежений культурогенними процесами виключно в антропосфері. У монографії здійснено спробу цілісного уявлення про актуальну проблематику аналітичного культурознавства на сучасному етапі його формування. Представлено форми і методи трансляції культурогенної традиції біосфери Землі представниками біологічного виду Homo Sapiens в контексті інших, позаантропних, проявів культурогенезу у природі. Також у книзі здійснено спробу проаналізувати «механіку» культуротворення та з’ясувати, чому культурогенність «не може не бути» в природі. Водночас з тим видалося доцільним визначитися у питанні стосовно того, що являє собою культура як своєрідний природний феномен у межах нашого його розуміння, а також визначити роль та місце людини в здійсненні культурогенезу.

З вітальним словом до присутніх звернулися Валентина Орєхова, директор бібліотеки; Наталія Сулаєва, професор, доктор педагогічних наук, доцент кафедри музики, декан психолого-педагогічного факультету; Тетяна Саєнко кандидат педагогічних наук, доцент кафедри образотворчого мистецтва; Наталія Кузьміна, заступник директора бібліотеки.

Презентація пройшла у дружній атмосфері й залишила в пам’яті незабутні враження. Всі присутні змогли переконатися у таланті й майстерності автора – Бабенка Віктора Савелійовича.

Щиро завдячуємо Бабенку Віктору Савелійовичу за можливість сьогоднішньої зустрічі та бажаємо творчого неспокою, радості від кожного прожитого дня, гордості від здійсненого, втілення задуманого.

Тож запрошуємо до університетської книгозбірні для перегляду цього фундаментального видання як у паперовому так і онлайн вигляді в інституційному репозитарії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка за посиланням: http://dspace.pnpu.edu.ua/handle/123456789/16208


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.