Дата Міжнародного дня сімей (International Day of Families) фіксована. Щорічно його відзначають 15 травня. Свято було засновано у 1993 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

Сім’я як основний осередок суспільства є важливим чинником стійкого розвитку на всіх рівнях суспільства. Причиною встановлення цього свята стала заклопотаність міжнародної громадськості проблемами сучасної сім'ї.

Свято проголошене Генасамблеєю ООН з метою сприяння соціальному прогресові та з урахуванням того, що в різних соціальних, культурних та політичних системах існують відмінні концепції сім’ї.

Слово «родина» походить від кореня «род», «рід», що говорить саме за себе. «Сім’я» має відношення до «семені» та продовження роду, тобто народження і виховання дітей, яке традиційно вважається основним призначенням створення сім’ї. Родина була і залишається хранителькою духовних цінностей, родинних традицій, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина.

Для нашої країни це особливе свято, адже українці споконвіків славляться міцними сімейними устроями, багатодітністю, духовною єдністю поколінь, повагою до батьків та до жінки-матері.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.