Цей День був запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році з метою акцентувати увагу на значенні і важливість води, привернути увагу людей до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання. Водні ресурси є провідним фактором розвитку майже всіх галузей економіки. Стале функціонування і розвиток країни, рівень життя, здоров’я і добробуту її громадян безпосередньо пов’язані зі станом водних ресурсів.

25 вересня 2015 року держави – члени ООН прийняли Порядок денний щодо сталого розвитку до 2030 року, яким визначено 17 цілей сталого розвитку задля досягнення добробуту для всіх, забезпечення при цьому збереження ресурсів планети. Питання охорони вод та невиснажливе використання водних ресурсів знайшли відображення в переважній більшості цілей сталого розвитку.

Проблеми водних екосистем характерні для всієї України, при цьому актуальність цього питання посилюється в умовах глобальних змін клімату, що значною мірою впливають і на людське життя, і на світову економіку.

На науковому абонементі представлено книжкову виставку "Екологія води – екологія душі".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.