Людство вступило в епоху біологічних технологій, тому кожна сучасна людина має бути обізнаною із наукою про життя, з її законами, принципами та явищами. Детальніше про багатопланову та розгалужену науку як біологія можна дізнатися з монографії «Канон біології», яку щойно в дарунок отримала бібліотека імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха.

Дана монографія – плід багаторічної праці авторів Валентина Помогайба, кандидата біологічних наук, доцента Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та Наталії Власенко, кандидата біологічних наук, доцента Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. У праці відображено оригінальний погляд на живі системи, які розглядаються за всіма напрямками їх існування – просторовим, часовим, структурним і функціональним.

Книга складається з передмови, чотирьох розділів, містить термінологічний словник; містить таблиці та схеми. Подано посилання на фундаментальні підручники, оглядові монографії й оригінальні покликання на праці відомих вчених, які представлені в розділі «Бібліографія».

Монографія може бути використана як підручник для студентів вищих навчальних закладів та для розвитку шкільного стандарту навчального курсу біології. Вона також буде корисною тим, хто самостійно захоче ознайомитися із сучасними основами біології.

Запрошуємо завітати до університетської бібліотеки й ознайомитися з виданням, яке нещодавно поповнило книжковий фонд з природничої галузі знань.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.