Традиційно, у вересні в університетській бібліотеці проходить «Тиждень першокурсника». Всі першокурсники нашого університету запрошуються до екскурсії по Бібліотеці з метою максимально повно представити її можливості, надати пораду, як найкращим чином можна використати ці можливості для результативного навчання, плідної наукової роботи, розширення світогляду, гарного відпочинку з цікавою художньою книгою.

Так, 30 вересня до бібліотеки вишу завітали студенти першого курсу факультету історії та географії, спеціальності «Географія», а 1 жовтня – першокурсники психолого-педагогічного факультету спеціальності «Соціальна освіта».

Співробітники бібліотеки розповіли про історію бібліотеки, особливості бібліотечних послуг, розповіли про багатий книжковий фонд. Детально розповіли про віртуальний простір: веб-сайт бібліотеки, який надає можливість цілодобово працювати з інформаційними електронними ресурсами як віддаленого доступу так і з власними (навчально-методичними та науковими виданнями університету тощо), а також користуватися електронним каталогом.

На сайті подано інформацію про нові надходження літератури, перелік періодичних видань, які отримує книгозбірня; висвітлюються новини, події, соціокультурні заходи, що відбуваються в бібліотеці. Сайт пропонує покликання на безкоштовні наукові бази даних, електронні бібліотеки, колекції журналів, інформаційні портали, пошукові сервіси. У рубриці «Open Аccess» можна ознайомитися з 48 Web-ресурсами Відкритого доступу. Докладніше зупинилася на роботі електронного каталогу, який забезпечує швидкий доступ до якісних інформаційних ресурсів, продемонструвала етапи пошуку літератури в електронному каталозі.

Активно використовується в освітній і науковій діяльності університету Інституційний репозитарії тобто, відкритий електронний архів інтелектуальної творчості науково-педагогічних працівників Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка – “IRPNPU” (Institutional Repositary of Poltava V.G. Korolenko National Pedagogical University). Він містить статті з наукових видань вишу, матеріали конференцій, монографії , навчальні інші видання. Першокурсники відвідали основні відділи бібліотеки, ознайомилися про особливості бібліотечних послуг, які можуть вони отримати.

Першокурсники відвідали всі основні відділи Бібліотеки, де їх зустрічали співробітники, розповідаючи про свої відділи, про особливості бібліотечних послуг, які можуть бути у ньому отримані, пропонували активно використовувати потенціал бібліотеки. розповіли про багатий книжковий фонд бібліотеки, та запевнили, що завжди допоможуть зорієнтуватися у бібліотечно-інформаційних просторах університету. Зустріч відбулася в теплій, дружній атмосфері.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.