Доступ за кошти бюджету до Scopus та Web of Science для вишів та наукових установ України продовжено з червня 2020 року. Відповідний наказ був підписаний 29 травня 2020 року Міністерством освіти та науки України. Наразі МОН домовилося з компаніями, що надають доступ до баз даних до Web of Science на 1 рік, а Scopus – на 9 місяців. У майбутньому ці терміни планується продовжити відповідно до показників активності користування базами та наявності бюджетних коштів.

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка також отримає доступ до міжнародних аналітичних інструментів з 2016 року.

Scopus та Web of Science – визнані в світі міжнародні наукометричні бази даних. Використання цих баз дає можливість проводити аналіз наукових досліджень, оцінювати значимість отриманих результатів і прогнозувати тренди науково-технічного розвитку, відстежувати наукові цитування, проводити бенчмаркінг, здійснювати стратегічне планування та приймати ефективні рішення в управлінні науково-технічною та інноваційною діяльністю.

Scopus

Електронні наукові бази даних доступна у локальній мережі університету за посиланням.

Web of Science

Електронні наукові бази даних доступна у локальній мережі університету за посиланням.

Наукова спільнота університету може користатися контентом та можливостями даних баз даних і віддалено, для цього необхідно зареєструватися з будь-якого комп’ютера університету, що знаходиться в локальній мережі університету.

Запрошуємо науковців, аспірантів та студентів нашого університету скористатися даною можливістю.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.