«Свято свят і торжество торжеств» — так іменують Великдень православні християни. В цей день християни святкують Воскресіння Ісуса Христа, що сталося на третій день після його смерті, при чому день смерті вважається першим днем. Свято називають також Пасха або Паска.

Вважається найважливішим християнським святом, котре виказує радість з приводу перемоги Божого Сина над Смертю та вічним Забуттям. У Воскресінні бачать підтвердження життя після смерті, що і є головним змістом святкування.

В Україні святкувати Пасху почали наприкінці першого тисячоліття, з приходом християнства.

За біблійним сюжетом, Ісус Христос воскрес рано вранці, і це Воскресіння супроводжувалось великим землетрусом — ангел небесний відвалив камінь від дверей Гробу Господнього. На світанку жінки-мироносиці Марія Магдалина, Марія, мати Якова та Соломонія прийшли до гробу з пахощами, щоб обмастити тіло Ісуса, але побачили відвалений камінь і порожню труну. Тоді схвильованим жінкам з'явився ангел та сповістив про Воскресіння Господнє.

До свята у читальному залі №4 розміщено книжкову виставку "Писаночка Великодня - з неба ласка йде Господня".

Також пропонуємо ознайомитися з тематичним списком "Великдень: історія та традиції", який підготувала завідуюча культурно-просвітницьким сектором бібліотеки Наталія Гах.

Христос воскрес!



 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.