Міністерство цифрової трансформації запустило  онлайн-проект «Дія. Цифрова освіта», який   втілюється за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Ця національна онлайн-програма, має на меті підвищити цифрову грамотність українців, адже на сьогодні не володіють цифровими навичками 15,1% українців, а володіють низьким рівнем цифрових навичок 37,9% громадян. На даний час на платформі доступні наступні освітні серіали з цифрової грамотності: базовий із цифрової грамотності (має три рівні знань); для вчителів; для батьків «Онлайн-безпека дітей». Незабаром стануть доступними ще п’ять категорій курсів.

Новий серіал з’являтиметься щомісяця. Контент доступний українською, російською та жестовою мовою і орієнтований на різні цільові аудиторії — вчителів, лікарів, батьків, людей поважного віку тощо.

З метою залучення бібліотек України до національної кампанії з цифрової грамотності ВГО Українська бібліотечна асоціація 11 січня 2020 року підписала меморандум з Міністерством цифрової трансформації  про співпрацю у напрямку навчання громадян України ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному житті.

Запрошуємо всіх Вас долучитися до національної кампанії з цифрової грамотності «Будь на часі!», та стати активними популяризаторами  проєкту «Дія. Цифрова освіта». https://osvita.diia.gov.ua/


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.