Шановні друзі!

Нагадуємо, що Полтавському національному педагогічному університету до 30 квітня 2020 року відкрито тестовий доступ до журналів та книг видавництва Wiley.

Wiley – це не тільки бібліотека, це платформа для спілкування науковців, де є можливість поділитися результатами своїх досліджень.

Контент доступний у локальній мережі університету та забезпечується через платформу Wiley Online Library.

У зв’язку із карантином платформа Wiley надає своїм користувачам віддалений доступ. Тепер ресурси видавництва Wiley для поточних передплатників можна отримати через систему Google Scholar.

Доступ до повних текстів реалізований через сервіс компанії Google - Campus Activated Subscriber Access (CASA, активоване на кампусі доступ до підписки). Ось принцип його роботи:

• Коли користувач заходить на Google Scholar зі свого комп'ютера з IP-адреси організації, Google Scholar реєструє зв'язок між комп'ютером користувача і ідентифікатором передплатника, пов'язаним з IP-адресою.

• Коли той же користувач пізніше звертається до Google Scholar зі свого комп'ютера з IP-адреси, яка не пов'язана з ідентифікатором передплатника, Google Scholar шукає зв'язок між користувачем і ідентифікатором передплатника. Якщо такий зв'язок знайдено, то Google Scholar додає маркери CASA в повнотекстові посилання на статті публікацій, на які користувач має підписку через свою організацію.

• Google зберігає зв'язок між комп'ютером користувача і ідентифікатором передплатника протягом 30 днів, а потім відкидає її, якщо немає необхідності оновлювати цей зв'язок, відкривши Google Scholar з IP-адреси організації протягом цього періоду часу. Таке використання повними текстами буде включено в звіти COUNTER для організації.

• Якщо ви увійшли в обліковий запис Google під час аутентифікації, токен також зв'язується з цим обліковим записом Google і зберігається протягом 30 днів. Потім користувач може використовувати цей токен на декількох пристроях, увійшовши до свого облікового запису Google перед проведенням пошуку в Google Scholar.

Зверніть увагу, що першому етапі для активації цієї можливості необхідно зайти в Google Scholar зі свого комп'ютера (або пристрою) в мережі організації (ПНПУ імені В.Г.Короленка). Краще, якщо це зробити через свій обліковий запис Google.

На період обмежень з᾽являється чудова можливість користуватися книгами та журналами платформи Wiley!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.