Бібліотека імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха продовжує цикл лекцій для студентів «Формування культури академічної доброчесності в освітньому середовищі університету».

26 лютого у читальній залі студентів 3 курсу факультету історії та географії інформували про культуру академічної доброчесності (визначення поняття, сукупність етичних принципів та визначених законом правил).

Доповідач, директор бібліотеки Валентина Орєхова відмітила, що дотримання академічної доброчесності учасниками освітнього процесу в Університеті регламентоване: «Кодексом академічної доброчесності Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка», «Положенням про запобігання та виявлення академічного плагіату».

Під час інтерактивної лекції відвідувачі дізнались про функціонування в університеті антиплагіатної системи UNICHEK для перевірки наукових робіт на плагіат та про безкоштовні online сервіси перевірки. Студентам на практиці, на прикладі власних творчих робіт продемонстрували неупередженість, швидкість та ефективність роботи цих систем.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.