Вчора в читальній залі університетської бібліотеки імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха відбулася презентація книги «Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка у світлинах: до 105- річчя від заснування» (укладач – Олександр Лахно, редактори – Микола Степаненко і Сергій Шевчук). На захід зібралися викладачі закладу освіти, бібліотекарі й освітяни міста.

До книги увійшло два розділи, серед яких «Формування та зміцнення потенціалу на основних етапах поступу Полтавського педагогічного у світлинах» та «Сучасність Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка».

У виданні представлені фотографії, які висвітлюють важливі етапи становлення закладу освіти, демонструють практичну діяльність людей, що в ньому працювали і працюють. Серед світлин переважають сюжетні матеріали. За ними – людські долі й віхи з життєпису університету, що пройшов шлях від учительського інституту до національного педагогічного університету.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, доктор філологічних наук, професор, академік Академії вищої освіти України, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, заслужений діяч науки й техніки України Микола Іванович Степаненко, кандидат історичних наук, доцент Лахно Олександр Петрович,завідувач кафедри, доктор історичних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Бабенко Людмила Леонідівна, доктор педагогічних наук, професор,завідувач кафедри педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А.Зязюна Ткаченко Андрій Володимирович.

Працівники бібліотеки підготували книжково–ілюстративну виставку, де були представлені світлини із архівного фонду університету.

Музичне привітання прозвучало у виконанні аспірантки Юлії Комишан та студентка ІV курсу спец. «Музичне мистецтво» Яни Вишегородської.

Пропоноване видання у формі світлин презентує Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка – один з найстаріших закладів вищої освіти України. Книга адресована студентам, магістрантам, аспірантам, учителям, краєзнавцям і журналістам. Під час презентації її примірники передали до бібліотек області.

Завантажити електронну версію праці можна з нашого репозитарію за посиланням.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.