Вчись студент! Хоча ні, сьогодні — святкуй! Міжнародний день студентів встановлений 17 листопада 1946 на Всесвітньому конгресі студентів, що відбувся в Празі, на згадку про чеських студентів-патріотів. Пам’ятайте ж, як писав Едуард Асадов: «Є така нація — студенти, веселий та особливий народ ... Все те, що іншим людям неможливо, студенту — наплювати та дурниця!».

Студенти — народ винахідливий та заповзятливий, а студентська пора — найвеселіша в житті. Тільки студент може вивчити за одну ніч те, що люди вивчали століттями, він може не знати розкладу, але точно знає, коли йому «до другої пари». Тільки студент може не спати тижнями та харчуватися одними пельменями. А для того, щоб перерахувати всі студентські прикмети та забобони, не вистачить і кількох сторінок.

У День студента всім минулим, теперішнім та майбутнім учням можна побажати, щоб навчання давалося легко, іспити здавалися з першого разу, хвости закривалися, а невтомний ентузіазм неодмінно привів до улюбленої, престижної професії.

Запрошуємо до наукового абонементу переглянути книжкову виставку "Які вони – сучасні студенти?".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.