Близько 1,25 мільйона чоловік щорічно вмирають в результаті дорожньо-транспортних пригод. Дорожньо-транспортні травми є провідною причиною смерті серед молодих людей, віком 15-29 років. 90% смертельних випадків у світі на дорогах відбуваються в країнах з низьким і середнім рівнем доходу, навіть якщо ці країни мають приблизно половину автомобілів в світі. Половина з тих, хто помирає на дорогах світу є "уразливими учасниками дорожнього руху": пішоходи, велосипедисти та мотоциклісти.

За рішенням ООН третю неділя листопада оголошено Всесвітнім днем пам’яті жертв дорожніх аварій.

Він покликаний привернути увагу до сумного факту: у всьому світі в результаті дорожньо-транспортних подій щодня гине 3 тисячі чоловік і близько 100 тисяч отримують серйозні травми. Більша частина загиблих та постраждалих - молодь.

Мета цього дня полягає в тому, щоб вшанувати пам’ять жертв дорожньо-транспортних аварій та висловити співчуття членам їх сімей, а також ще раз нагадати державам про необхідність забезпечити безпеку дорожнього руху. Серед основних причин ДТП - перевищення швидкості, вживання алкоголю, відсутність програм технічного огляду транспортних засобів та пристроїв, що забезпечують безпеку водіїв і пасажирів.

В 2019 році Всесвітній день пам’яті жертв дорожніх аварій припадає на 17 листопада.

На науковому абонементі представлено виставку "Я – учасник дорожнього руху".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.