Сьогодні до нашого університету завітав Віталій Запека - доброволець батальйону спецпризначення «Полтава», відомий фотохудожник, один з кращих фотопортретистів на пострадянському просторі. Воював з лютого 2015 року по лютий 2018 року у «гарячих» точках АТО. Під час зустрічі пан Віталій презентував свій новий роман "Цуцик".

«Цуцик» Віталія Запека — безсумнівно, подія в сучасному літературному житті. І не лише тому, що роман до болі правдивий, бо за плечима автора — три роки російсько-української війни. На відміну від «окопної» прози, це перший справді АНТИВОЄННИЙ роман про події на Сході. Написаний Людиною, якій до болю те, що стільки років відбувається на Донбасі.

Написаний просто і страшно, від імені собаки, але про людську породу. Не про «укрів» та «сепарів» — про людей.

Певен, з часом цей роман війде до скарбниці української літератури. Його розберуть на цитати, екранізують, вшанують найпрестижнішими літературними преміями, вивчатимуть у школі. Чому? Тому, що кожне зі слів «Цуцика» — це не тільки справжня література. Це свята Правда, написана письменником з народу і для народу, яку годі стерти з народної пам’яті.

Олександр Смурий, літератор, Харків

Зустріч була дуже цікавою, емоції переповнювали всіх слухачів. До заходу провідний бібліограф Вікторія Балюк підготувала бібліографічний огляд літератури яка присвячена війні на Сході України.

Фонд нашої бібліотеки поповнився книжкою "Цуцик" з автографом автора, за що висловлюємо щиру вдячність автору і бажаємо сил, натхнення та нових творчих здобутків.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.