Міжнародний день демократії щорічно відзначається 15 вересня. Це дуже важливе свято для світової громадськості, тому в ООН запропонували всім державам, регіональним громадам, міжурядовим і неурядовим організаціям прийняти нове свято. І завдяки цьому, таке торжество відзначається практично у всьому світі ще з 2007 року.

Це свято встановлено Генеральною асамблеєю ООН в 2007 році (резолюція A/RES/62/7). З того часу, практично в кожній країні відзначається це торжество. Варто відзначити, що демократія – це не тільки мета, але і процес, який неможливий без повної підтримки держави і суспільства. Так що, існування такого свята як Міжнародний день демократії тільки підкреслює важливість цього. До того ж, це свято прийнято проінформувати весь світ, про те, наскільки на даний момент демократія важлива.

Демократія заснована на вільному волевиявленні народу і тісно пов'язана із забезпеченням правопорядку та здійсненням прав і основних свобод людини. Саме тому вона потребує підтримки не тільки держави і уряду, але і абсолютно кожного громадянина країни.

Запрошуємо до читальної зали №4 переглянути книжкову виставку "Сучасна демократія та громадянське виховання".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.