10 вересня щорічно відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам. Він був заснований Всесвітньою організацією охорони здоров'я спільно з Міжнародною асоціацією по запобіганню самогубствам.

Самогубство в сучасному світі є однією з найбільш актуальних психологічних і соціальних проблем. Безліч чинників, з якими стикається людина у повсякденному житті, в певний момент можуть штовхнути її на злочин проти самої себе. За даними міжнародних організацій, половина всіх насильницьких смертей припадає на випадки суїциду. Щорічно на такий злочин вирішується близько мільйона людей в усьому світі.

Це свято — один із способів звернути увагу людей на цю сумну статистику. Адже тенденції ведуть до того, що з кожним роком суїцидів в розвинених країнах стає все більше і більше. Найбільша частка суїцидів фіксується в країнах Східної Європи. Найменше самогубств здійснюють в Латинській Америці і державах, в яких офіційною релігією є іслам. По країнах африканського континенту міжнародні організації практично не володіють статистикою по суїцидам.

Запрошуємо до читальної зали №4 переглянути книжкову виставку "Від смерті до життя".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.