Ернест Міллер Хемінгуей, також Гемінґвей (англ. Ernest Miller Hemingway); 21 липня 1899 — 2 липня 1961) — американський письменник та журналіст, лауреат Нобелівської премії з літератури 1954 року, лауреат Пулітцерівської премії 1953 року. Здобув широку популярність завдяки своїм романам та оповіданням, а також завдяки активному та наповненому пригодами життю.

Його лаконічний і насичений стиль оповіді відіграв значну роль у літературі XX століття. У 1993 році на його честь названо малу планету 3656 Хемінгуей. За своє життя написав та опублікував 7 новел, 6 збірників оповідань та 2 документальні роботи. Додаткові роботи, які включають в себе 3 новели, 4 збірки оповідань, 3 документальні праці, опубліковано посмертно. Багато з його праць вважаються класикою американської літератури.

До 120-річчя з дня народження завідуюча сектором культурно-просвітницької роботи Катерина Ганжа підготувала тематичний список "Кілька слів про Хемінгуея", а також запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Ернест Хемінгуей: людина-легенда".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.