24 квітня 2019 р. за сприяння Департаменту культури і туризму та Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації у великій залі Полтавського академічного обласного театру ляльок відбулося цікаве мистецьке дійство.

Гліб Кудряшов, кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, підготував і презентував свою моновиставу "Молюся тій, яка стала Україною" на пошану пам’яті Героя України, народної артистки України Раїси Кириченко (1943–2005). У рамках цього дійства також презентували унікальну книгу Гліба Кудряшова «Любове ніжна моя, не відлітай…», у якій подано публіцистичні нариси, статті, діалоги та спогади про Раїсу Кириченко.

Університетська бібліотека долучилася до проведення цього заходу, організувавши тематичну біобібліографічну виставку «Раїса Кириченко: істинний голос України». Шанувальники та прихильники творчості визначної української співачки мали змогу переглянути літературу про Берегиню української пісні, яка зберігається у фондах бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха. Це книги, диски, публікації у наукових і періодичних виданнях, а також з презентованим соціально значущим виданням, яке автор щиро подарував духовній скарбниці університету як «потужному осередку кириченкознавства».

Пропонуємо всім, хто цікавиться творчістю народної артистки України Раїси Кириченко ознайомитися з книгою Гліба Кудряшова «Любове ніжна моя, не відлітай…».

Колектив бібліотеки щиро вітає автора книги й моновистави Гліба Кудряшова з цікавими творчими проектами.

Вдячні Вам, Глібе Олексійовичу, за високе служіння культурі, невтомний творчий пошук і подвижництво. Бажаємо, щоб добро, яке Ви повсякчас і повсюдно несете між люди, завжди поверталося до Вас сторицею.

Дякуємо за плідну співпрацю й зичимо добра і щастя, невичерпної наснаги та енергії для нових творчих добутками, успіхів на життєвому шляху та здійснення всіх Ваших планів!!!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.