Альберт Ейнштейн відомий світу як один з найвизначніших фізиків 20-го століття. 60 разів його номінували на Нобелівську премію за роботу над теорією відносності, однак отримав він цю нагороду… за пояснення фотоелектричного ефекту.

Сьогодні, 14 березня, у вченого — день народження!

  • Музика була його другою пристрастю

Ейнштейн ніколи не розлучався зі своєю скрипкою і навіть брав її у подорожі. У 1934 у Пристоні (США) вчений навіть дав благодійний концерт на користь учених і діячів культури, що емігрували з нацистської Німеччини.

  • Його долю визначив звичайний компас

Коли Альберту Ейнштейну було 5 років, батько вперше показав йому компас. Це знайомство із технікою запам’яталося йому на все життя і визначило його захоплення різноманітними механізмами та наукою.

  • Персонаж «Зоряних війн» Магістр Йода був створений за подобою Ейнштейна!

Це дійсно так! У персонажа відомої кінострічки зморшки відомого фізика! Таким чином режисери хотіли додати своєму герою образ мудрої істоти.

Співробітники читальної зали №3 провели для студентів цікавий захід присвячений цьому великому вченому - "Альберт Ейнштейн, Георгій Гамов та інші". Головною темою зустрічі були теорія та експеримент, та їх значення для науки, а також цікава постать Альберта Ейнштейна та його теорія відносності.

Також до 140-річчя з дня народження генія завідуюча сектором культурно-просвітницької роботи Катерина Ганжа підготувала тематичний список "Альберт Ейнштейн - дивак чи геній?", а у читальній залі №3 представлена книжкова виставка "Скрипка Ейнштейна".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.