У бібліотеці імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся науково-практичний семінар «Публікаційна стратегія науковця та установи». Лектор Ірина Тихонкова, кандидат біологічних наук, експерт з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії Clarivate Analytics, ознайомила наукову спільноту університету та міста з можливостями міжнародної наукометричної платформи Web of Science (WoS) та зі спектром інструментів компанії Clarivate Analytics.

Дана база даних пропонує доступ до бібліографічних відомостей (реферативних) публікацій статей із престижних періодичних видань, патентів, книг та матеріалів наукових конференцій із зазначенням їх цитованості.

На семінарі було розглянуто питання: «Пошук інформації в науковій базі даних Web of Science», «Сервіс Publons: можливості для дослідника», «Оцінка наукової діяльності науковця та установи», «Основи публікаційного процесу: підбір видання, правила оформлення публікації, робота з рецензією, функції авторських профілів», «Хижацькі видання», «Пошук партнерів і грантів».

Доповідач акцентувала увагу, що важливо враховувати при плануванні публікації результатів наукових досліджень, які видання містить база, й звісно, чи є можливість безкоштовно публікуватися, як знайти такі наукові журнали, критерії їх обрання, їх показники: квартилю, імпакт-фактору; на питання оформлення списку використанних джерел та покликань.

Тихонкова І. О. розповіла про сервіси, які має платформа з пошуку, аналізу й управління бібліографічною інформацією :

• EndNote Online (утиліт для організації бібліографії та управління довідковими матеріалами);

• Researcher ID (персональний ідентифікатор ученого, пов’язаний із системою Web of Science);

• Kopernio, (сервіс за допомогою якого можна працювати з повнотекстовими документами).

Дякуємо Ірині Тихонковій за змістовний та цікавий семенір.

Нагадуємо, що доступ до Web of Science надано університетові до 31 травня 2019 р.

Ознайомитися з презентацією Ірини Тихонкової можна за покликанням.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.