Колектив бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка висловлює вдячність кандидату історичних наук Оліцькому В’ячеславу Олександровичу за подаровану монографію «Блаженні гнані за правду (репресії проти Православної церкви на Сумщині у 1920-1930-ті роки).

У презентованій книзі автором всебічно охарактеризовано репресії проти Православної церкви на Сумщині у 1920-1930-ті роки, що здійснювалися каральними органами, партійним апаратом, органами влади та управління. Встановлено регіональну специфіку, масштаби та наслідки цих репресій. Висвітлено спротив православного населення регіону антицерковній політиці більшовиків. Вона проілюстрована унікальними фото із фондів Державного історико-культурного заповідника «Посулля»; уміщує широкий іменний покажчик репресованого духовенства, географічний покажчик та велику кількість таблиць, малюнків і діаграм.

Не маємо жодних сумнівів, що дане видання буде цікаве для науковців, викладачів, студентів та всіх, хто цікавиться історичним минулим України.

Зичимо В’ячеславу Олександровичу нових краєзнавчих напрацювань і відкриттів непересічних українських персоналіїв та імен, творчої наснаги, великого тиражу, щирих та доброзичливих читачів!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.