Що ж таке інклюзивна освіта та чому її впровадження стало надзвичайно актуальним в Україні? На це та багато інших запитань дасть відповідь бібліографічний покажчик "Інклюзивне навчання: рівні можливості для кожного", який підготував науково-бібліографічний відділ нашої бібліотеки.

До покажчика ввійшли посібники та наукові публікації, які розкривають зміст досліджуваної тематики з фонду Бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Документи згруповано в п’ятьох тематичних розділах. Перший розділ містить добірку законодавчих матеріалів, а саме постанов, наказів, розпоряджень Кабінету Міністрів та відповідних міністерств, щодо інклюзивного та інтеграційного навчання і виховання дітей з особливими освітніми потребами в Україні, Другий розділ «Інклюзивна освіта: кроки до розуміння» містить матеріали загального характеру. Третій розділ покажчика збирає матеріали про інклюзивне навчання і виховання дітей дошкільного віку. Тематика наповнення четвертого розділу – забезпечення рівних освітніх можливостей у закладах вищої освіти.

З джерелами про досвід і реалізацією інклюзивної освіти в зарубіжних країнах читач ознайомиться в п’ятому розділі покажчика.

Документи кожного з розділів упорядковані у хронологічно-алфавітній послідовності розташування бібліографічних записів (з 2003 р. по 2018 р.) за загальною нумерацією (941 джерело українською та російською мовами). Окремою структурною частиною видання є допоміжний матеріал, представлений іменним покажчиком. Бібліографічний опис та скорочення слів здійснено згідно з чинними державними стандартами України.

Видання адресоване широкому загалу користувачів: науковцям і викладачам закладів вищої освіти, студентам, вчителям, вихователям закладів дошкільної освіти, батькам дітей з особливими потребами, учням загальноосвітніх шкіл, бібліотечним працівникам.

Завантажити покажчик можна за посиланням.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.