Саме з такою назвою бібліотека імені М. А. Жовтобрюха отримала книгу канадського письменника Джона Лоуренса Рейнольдса в перекладі з англійської – Михайла Сороки. Це дарунок від голови методичного центру бібліотек ЗВО України, директора Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка, керівника Секції університетських бібліотек Української бібліотечної асоціації доктора наук із соціальних комунікацій Олега Олеговича Сербіна.

Книга розповідає про життя видатного українця Петра Яцика, якого воєнне лихоліття, складні життєві обставини змусили покинути батьківську хату, рідну Україну й вирушити за океан, до Канади, де він важкою працею, постійним самовдосконаленням, мудрими рішеннями та високоморальними вчинками здобув широке суспільне визхнання, став одним з провідних канадських бізнесменів. Славу Петру Яцику принесли не тільки його незаперечні успіхи у бізнесі, а й багатогранна велика фінансова підтримка розвитку української освіти, культури й духовності, з чим докладно знайомить читачів пропоноване видання.

«Восени 2013 року Ванкуверське видавництво «Figure 1 Publishing» опублікувало і представило на американський книжковий ринок нову англомовну книгу про життя Петра Яцика Leaving Home під заголовком The Remarkable Life of Peter Jacyk. Книгу про своє життя розпочав сам Петро Яцик. Але не закінчив … Його донька Надя разом з письменником Джоном Лоуренсом Рейнольдсом завершили книгу, розповівши про видатного українця англомовного світу. Прочитавши її, канадський Прем’єр-міністр Стівен Гарпер назвав Leaving Home «надихаючою хронікою благодійної діяльності».

Нині завдяки перекладові Михайла Сороки, англомовний текст книги доступний і українському читачеві. Автор перекладу – відомий журналіст, редактор, автор книжок публіцистики, багатьох публікацій у періодиці – добре знав Петра Яцика, неодноразово з ним зустрічався. Книга «Залишаючи рідний дім. Надзвичайне життя Петра Яцика» знайомить читача з багатьма маловідомими чи й невідомими фактами з життя одного з найуспішніших українських іммігрантів Канади, бізнесмена та мецената Петра Яцика.

Його шлях до тих незаперечних успіхів, яких він досяг, аж ніяк не встелений трояндами. Петро Яцик пережив найстрашніші події ХХ століття: хвилі вторгнення в 1949 році, рятуючись у післявоєнній Європі від небезпек для свого життя, Петро Яцик прибув до Канади. В кишені мав лише сім доларів, а в пам’яті – жахливі картини й образи війни. Заснувавши свою будівельну фірму, він зумів зробити її прибутковою, утвердитися в діловому світі Канади, здобувши заслужений авторитет, суспільне визнання.

Досягнувши успіхів у бізнесі, колишній бідний емігрант, став одним з найвідоміших меценатів. Петро Яцик жертував значні частини своїх доходів на підтримку вивчення української історії, мови та культури, популяризації України, знайомства світу з духовними цінностями українського народу. Він ініціював дитячий конкурс знавців української мови, що нині носить йогор ім’я, пітримав цілий ряд інших проектів і програм. Його було удостоєно найвищої нагороди України ордена Ярослава Мудрого.

Із сторінок книги постає образ людини, яка рішуче прагнула, хотіла і змогла творити добрі справи в цьому прагматичному, агресивному, глобалізованому світі і робити його кращим. Книга зацікавить не тільки молодих бізнесменів, які мріють про успішні ділові кар’єри, а й широку читацьку аудиторію.»

Дякуємо Вам, Олеже Олеговичу, за дарунок, розуміння та підтримку !!!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.