Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка отримав доступ до міжнародних наукометричних баз даних Scopus та Web of Science.

Відповідно до наказу МОН України від 06.11.2018р. №1213 “Про надання доступу закладам вищої освіти і науковим установам, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України, до електронних наукових баз даних” доступ до наукометричних баз даних Scopus та Web of Science надається за кошти державного бюджету.

Запрошуємо науковців, аспірантів та студентів нашого університету, а також наукову спільноту інших навчальних закладів Полтавської області скористатися можливістю доступу до наукометричних баз даних.

Зробити це можна в читальному залі бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха ПНПУ імені В. Г. Короленка в робочі дні з 9.00 до 17.00. Співробітники університету можуть користуватись контентом та можливостями наукометричних баз даних Scopus та Web of Science з будь-якого комп’ютера університету, що знаходиться в локальній мережі та має доступ до Інтернету.

Scopus – це найбільша міжнародна реферативна та наукометрична база рецензованої літератури: наукових журналів, книг та матеріалів конференцій. Також Scopus відстежує дані про цитування та розраховує різноманітні дослідницькі метрики.

Web of Science – реферативна база даних наукового цитування. Надає можливість пошуку серед понад 12 тис. журналів і 160 тис. матеріалів конференцій в галузі природничих, суспільних, гуманітарних наук. Крім пошуку, Web of Science встановлює посилання між певними дослідженнями з використанням цитованих матеріалів і тематичних зв’язків між статтями, встановленими авторитетними дослідниками, що працюють в даній області.

Консультації по використанню наукометричних баз даних Scopus та Web of Science Ви можете отримати в бібліотеці імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.